Yayındaki Türkü

Title

Artist

Yayındaki Program

Yayındaki Program

Sonraki Yayın

Kafe Gülay

08:00 10:00


Fazla Su Tüketimi Varis Şikayetlerini Artırabilir!

Written by on Haziran 23, 2022

Uzman doktorlar, yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte artan su tüketimiyle, damarların genişlemesinden kaynaklı olarak varis şikayetlerinin artış gösterdiğine dikkat çekiyor.

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği tarafından 29 Haziran Çarşamba günü varis hastalığına dikkat çekmek için “Sağlıklı Bacaklar, Gülen Gözler” mottosuyla Farkındalık Günü düzenleniyor. Ankara Armada AVM’de saat 16.00’da ünlü sunucu Özlem Yıldız’ın soruları eşliğinde uzman doktorların katılımıyla varis hastalığının nedenleri, hastalık tedavi yöntemleri, dikkat edilmesi gerekenler, risk faktörleri gibi tüm merak edilenler konuşulacak.

Neredeyse Her 2 Kadından Birinde Görülüyor

“Bacaklarda yanma, ağırlık hissi, kaşıntı, karıncalanma, kramp, şişme, mavi ve mor şişlikler varsa varis olabilirsiniz, hareket etmek şart.”

Varis, toplumun neredeyse her kesiminde, her 2 kadından birinde görülüyor. Uzman doktorlar yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte artan su tüketimiyle, damarların genişlemesinden kaynaklı olarak varis şikayetlerinin artış gösterdiğine dikkat çekiyor. Bu hastalıkta genetik faktörler başta olmak üzere ileri yaş, obezite, gebelik, sigara kullanımı, hamam, sauna, kaplıca gibi ortamlarda uzun süre kalmak, sıcak suyla duş almak, uzun süre ayakta çalışmak veya fazla oturmak, dar kıyafetler ve yüksek topuklu ayakkabı giymek temel risk faktörleridir. Uzmanlar varis hastalığından korunmak için 30 dakikada bir egzersiz yapılması gerektiğini vurguluyor.

Saat 22.00’ye kadar devam edecek etkinlik kapsamında uzman doktorlar eşliğinde hastalara ultrasonografi ile tarama yapılıp muayene işlemleri de gerçekleştirilecek.

Etkinlikte Uzman Doktorlar Soruları Yanıtlayacak

Prof. Dr. Tankut Akay – Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

Prof. Dr.  Mustafa Şırlak – Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

Prof. Dr. Suat Doğancı – Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

Prof. Dr. Dilek Ere r- Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

Doç. Dr. Emrah Uğuz – Kalp ve Damar Cerrahisi

Op. Dr. Soner Yavaş – Kalp ve Damar Cerrahisi

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Okumaya devam et

Sohbeti Başlat!
Mesajlarınızı bekliyoruz...
Ostim Radyo Whatsapp Hattı
Merhaba,

Mesajlarınızı bekliyoruz...