ŞİMDİ ÇALIYOR

Title

Artist

YAYINDAKİ PROGRAM

Kesintisiz Müzik

20:00 24:00

YAYINDAKİ PROGRAM

Kesintisiz Müzik

20:00 24:00


Sahnede Devleşen Yetenek Anna Prohaska!

Ekleyen on Haziran 13, 2022

Yorumundaki ustalık ve tutkuyla sahnede devleşen ödüllü soprano Anna Prohaska, deha şef Giovanni Antonini’nin yönettiği Deutsches Symphonie-Orchester Berlin eşliğinde unutulmaz bir konsere imza attı.

28 Mayıs’tan bu yana Ankaralıları dünya sanat sahnesinin önde gelen isimleriyle buluşturan Başkent Kültür Yolu Festivali; 5971 sanatçı, 179 akademisyen ve tarihçinin katıldığı 560 etkinliğe ev sahipliği yaptı.

CSO ADA ANKARA, Başkent Kültür Yolu Festivali’nin 12. gününde unutulmaz bir konserle sanatseverleri ağırladı. Başarılı vokaliyle hem eleştirmenlerden hem de müzikseverlerden tam not alan ödüllü soprano Anna Prohaska, CSO ADA ANKARA Ana Salon’da Ankaralı müzikseverlere klasik müzik şöleni yaşattı. Deha şef Giovanni Antonini’nin yönettiği dünyaca ünlü orkestra Deutsches Symphonie-Orchester Berlin ile aynı sahneyi paylaşan Prohaska, Mozart’ın Titus’un Merhameti ve Haydn’ın Issız Ada ve Berenice operalarından en sevilen aryaları seslendirdi.

Yorumundaki ustalık ve tutkuyla sahnede devleşen Anna Prohaska, başarılarla dolu bir kariyere sahip. Performanslarıyla eleştirmen ve müzikseverlerden tam not alan vokalist, Berlin Devlet Operası’nda sahneye çıktığı ilk günden beri Daniel Barenboim, Philippe Jordan ve Simon Rattle gibi saygın şeflerle çalıştı. Unutulmaz bir sese sahip olan soprano, Almanya’da başlayıp uluslararası bir nitelik kazanan kariyeri boyunca tüm repertuvarlarda çok yönlülüğünü kanıtlayarak ECHO Klassik Ödülü’nün sahibi oldu. Avrupa’nın La Scala di Milano, Bolşoy Tiyatrosu, De Nationale Opera Amsterdam, Covent Garden Kraliyet Opera Evi ve Paris Operası gibi en seçkin sahnelerinde müzikseverlerin huzuruna çıkan Prohaska, 2008’den bu yana Salzburg Festivali’nin sürekli sanatçısı.

Klasik Müzik Dehâsı Bir Şef!

CSO ADA ANKARA’da gerçekleştirilen özel konserde Anna Prohaska’ya sahnede eşlik ederek Deutsches Symphonie-Orchester Berlin’in şefliğini üstlenen Giovanni Antonini, klasik müzik eleştirmenleri tarafından bir deha olarak görülüyor.

Ankaralı müzikseverleri Beethoven, Mozart ve Haydn’ın dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkaran Antonini; Berlin Filarmoni, Concertgebouworkest, Tonhalle Orkestrası, Mozarteum Orkestrası, Leipzig Gewandhausorchester, Londra Senfoni Orkestrası ve Chicago Senfoni Orkestrası gibi dünyanın önde gelen topluluklarının da daimî konuk şefi.

Avrupa’nın En Başarılı Orkestralarından Biri!

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen konserde Giovanni Antonini yönetiminde sahne alan Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Avrupa’nın en başarılı orkestraları arasında yer alıyor.

Bu sezon 75. yılını kutlayan ünlü orkestra, sahne hayatı boyunca dünyanın önde gelen şeflerini ağırladı ve yıldız solistlere eşlik etti. Konser programlarının zengin dramaturjisi, çağdaş müziğe bağlılığı ve kapsamlı repertuvarıyla ön plana çıkan Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, her konserde farkını ortaya koyarak tüm dünyada adından saygıyla bahsettirmeyi sürdürüyor.

Yayın Etiketleri

Okuyucu Görüşleri

Yorum Ekleyin

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.



Sohbeti Başlat!
Mesajlarınızı bekliyoruz...
Ostim Radyo Whatsapp Hattı
Merhaba,

Mesajlarınızı bekliyoruz...