Yayındaki Türkü

Title

Artist

Yayındaki Program

Kesintisiz Müzik

19:00 24:00

Yayındaki Program

Kesintisiz Müzik

19:00 24:00


Bağımlılıklara Karşı Özel Terapi: Biorezonans

Written by on Mart 1, 2022

Kafe Gülay’ın uzman konuğu, Doğal Hayat Kliniği’nden Dr. Mutahher Akçaer, Biorezonans tedavisi ve Biorezonansla bağımlılıklardan kurtulma konusunda önemli bilgiler verdi.

Ostim Radyo’da 28 Şubat 2022 Pazartesi günü Kafe Gülay’ın canlı yayın konuğu olan Doğal Hayat Kliniği’nden Dr. Mutahher Akçaer, Biorezonans tedavisi ve Biorezonansla bağımlılıklardan kurtulma konusunda Gülay Kankalp’in sorularını yanıtladı. “Biorezonans nedir? Terapi nasıl uygulanır? Uygulama sırasında ve sonrasında hangi konulara dikkat edilmelidir? Kişi, neden bağımlı olur? Terapide başarı oranı nedir ve bağımlılıktan kurtulma konusunda başarıyı sağlayan etkenler nelerdir?” gibi soruları içtenlikle yanıtlayan Dr. Akçaer, “Bağımlılıkta en önemli konu, hastanın kararlı olması…” dedi.

Biorezonans Nedir?

Sohbete başlarken Biorezonans’ın tanımından bahseden Dr. Akçaer, “Kelime olarak baktığınızda canlıdaki frekans, titreşimdir.” dedi. Japon bir bilim adamının iki bardak su üzerinde yaptığı frekans deneyinden bahseden Dr. Mutahher Akçaer; farklı frekansların sular üzerine verilmesi ve ardından dondurulan her iki bardaktaki suyun yapısında da farklı değişimler gözlendiğini anlattı. Bu deneyden yola çıkılarak değişik su kaynakları üzerinde de araştırma yapıldığını ve suların kendince bir frekans hafızası olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Bu tespitin canlı bedeni için önemine de değinen Dr. Akçaer, şunları söyledi: “Biliyorsunuz, bizim bedenimizin de yaklaşık yüzde 60-70’i su, bu suyun da kendince bir hafızası varsa ve suyun hafızasını bozarsak, beden de bozuluyor. Özetle, biorezonansın çıkış noktası bu… Peki, bunu uygulamada nasıl yapıyoruz? Biorezonans cihazları ile yapıyoruz. İnsan bedenini olumsuz yönde etkileyen frekansları, ters yönde vücuda gönderip o frekansları nötrleyen veya normalde olması gereken frekanstaki bir dokunun, normal frekansta vücuda gönderilip tekrar o frekansı yükseltip, daha düzgün çalışmasını sağlayan bir terapi yönetimi diyoruz, biorezonans yöntemi…”

Bedenimizi belli frekanslarla etkileyen, yani ihtiyacı olan şeylerin varlığının yanı sıra zarar veren frekansların da olduğuna değinen Dr. Akçaer, “Beğenmediğimiz bir müziği dinlemeye devam etmek bizi rahatsız eder. Biorezonans da buradan hareketle bedene ihtiyacı olan frekansı sağlar.” diye konuştu.

“Bağımlılıktan kurtulmak için kişinin kararlı olması çok önemli!”

“Bağımlılıklarımızdan kurtulmamız için biorezonans nasıl uygulanıyor, nasıl bir yol takip ediyoruz?” sorusuna karşılık Dr. Akçaer; “Bağımlılıkta öncelikle şu çok önemli bir şey: Kişinin kararlı olması… Neden bağımlı oldu? Hastalara ilk sorduğum soru; ‘Buraya kendi isteğinizle mi geldiniz?’ Mesela sigara bağımlılığında bazen şöyle geliyor hastalar; kalp krizi geçirmiş, anjiyo olmuş; doktor, ‘Bırakmazsan daha kötü şeyler olacak.’ demiş, ailesi de tutmuş, koştur koştur getirmiş. Ama hasta, “Hocam ben seviyorum içmeyi ama ailem istiyor, doktor istiyor!” diyor. Böyle dediğinde aslında bir kararsızlık var. Zaten ondan memnunsa bıraktırmamızda da bir sıkıntı var.

İkinci konu, neden başladığı da çok önemli… Sigara örneğinden devam edersek, genç yaşlarda çoğunlukla özentiyle başlayıp, sonra bağımlılığa giden bir süreç var. Bir de yıllar sonra başlayıp, sırf keyif almak için başlayanlar var. Tabi bunların da zihinsel bağlantıları farklı oluyor. Dolayısıyla hastalarımız ilk geldiğinde; ‘Neden içiyor, ne zamandır içiyor, arada bırakmayı denedi mi, deneyip de başarılı olamadıysa, başarılı olamama nedenleri nedir?’ gibi bunların hepsini sorguluyoruz. Belli bir karar noktasına ulaşmış kişilerde terapimizi uygulamaya başlıyoruz.”

“İnsanların bağımlı olduğu kısım, vücuttaki o rahatlama hissi…”

Yöntemleri örneklerle anlatan Dr. Mutahher Akçaer, şunları söyledi: “Yıllar içerisinde zor zamanlarda sigara öyle bir geliyor ki kapımıza, inanılmaz bir rahatlık veriyor. Bazen çok sinirliyiz rahatlatıyor, bazen öfkeliyiz bazen de mutsuzluğu rahatlatıyor. Zamanla sigara dediğimiz şey kapıyı çaldığında, hemen rahatlama frekansları yayılıyor vücutta ve bir bağımlılık… Hatta bazen şöyle şeyler oluyor; hastalar geliyor, yarım saatlik bir görüşmemiz sırasında bile duramıyor, ‘bitse de dışarıda bir sigara içsem’ diye… Öyle bir bağımlılık oluyor, o frekansı arıyor. Bu, sigaranın zamanla vücutta oluşturduğu bir bağımlılık. Sigaranın o zararlı, kimyasal kısımlarını insanlar zaten biliyor ama bağımlı olduğu kısım, vücuttaki o rahatlama hissi… Sigarayı içtiğinde vücutta o ödül mekanizması ile meydana gelen değişikliklere bağımlı oluyoruz aslında. İnsanların rahatlamak için yaptığı şeyler var. Kimisi yürüyüş, spor yapar, kimisi tatile gider, kimi de müzik dinler. Bunları yapmak için örneğin spor ayakkabı giyeceksiniz, üzerinize eşofman giyeceksiniz, hava güzel olacak, dışarı çıkıp 20 dakika yürüyeceksiniz, vücut o yürüme sırasında endorfin, seratonin üretecek, rahatlayacak ve evinize döneceksiniz. Ama sigara öyle bir şey sunuyor ki size… Ne gerek var dışarı çıkmaya, yürüyüş yapmaya? O yürüyüşün sonunda ürettiğin şeyleri ben sana bir tane yaktığında vereceğim. Zamanla insanoğlu, yani bilinçaltımız kolaya alışıyor. ‘Ne gerek var tüm bunları yapmaya, cebimden bir tane çıkarır yakarım.’ mantığında… Bu da bir bağımlılığa dönüşüyor. Bu noktada bağımlılıktan kurtulmak için farklı terapiler var. Biorezonans da onlardan bir tanesi. Biorezonansın yaptığı bu işi biraz frekans anlamında, sigara vücuda geldiğinde oluşan frekansları, ters frekansa çevirip tekrar vücuda gönderip, nötrleyip temizlersek; vücut sanki sigara kapıya ilk kez gelmiş gibi bir moda dönüyor. Artık vücut sigarayı tanımamaya başlıyor. Sigarayla ilgili o rahatlama ve istek gibi şeyler kalmamaya başlıyor.”

“Yüzde 80-90’lara ulaşan başarı oranımız var…”

Terapiye devam ederken su tüketiminin çok önemli olduğunu belirten Dr. Akçaer, biorezonansın yaklaşık 1 saat süren ve 1 saat boyunca hiçbir şekilde hastanın canı yanmadan gerçekleştirilen, oldukça konforlu bir terapi olduğunu ifade ederken, terapi sırasında oturduğu koltuğu yanında götürmek isteyen hastaların da olduğunu dile getirdi.

Dr. Akçaer, şöyle devam etti: “Yaptığımız terapiler, bağımlı olunan maddelere göre değişebiliyor, örneğin sigarayı tek seans, tek terapiyle çözebiliyoruz. Ama alkol gibi ya da başka maddelerde daha uzun seanslar da gerekebiliyor, 5 seansa kadar sürebiliyor. Terapiden sonra da hastalarımızı takip ediyoruz. 1 aya kadar süreci takip ediyoruz, ‘Ne durumdasın, zorlanıyor musun?’ diye… Zorlanıyorsa tekrar çağırabiliyoruz, destek terapisi yapabiliyoruz. Bazı hastalarımızda kombine bir terapi yaklaşımımız var, çeşitli terapilerle destekleyerek çözmeye çalışıyoruz. Yüzde 80-90’lara ulaşan başarı oranımız var.”

İlk Bir Hafta Kritik

Özellikle ilk bir haftalık sürenin kritik olduğuna değinen Dr. Akçaer, “Örneğin terapiyi yaptınız. Sonra hayatınıza devam ediyorsunuz, aynı ortam, aynı arkadaşlar, sohbetler… Bu nedenle ilk hafta hastamızın biraz direnç göstermesini istiyoruz. Bu ortamlardan gerekirse uzak durması, etrafından destek alması gibi… Burada, ‘Sen sigarayı bırakamazsın ya da ne gerek var!’ gibi tepkilerin tam tersi olan sözlerle destekten bahsediyorum. Terapiden önce çevresini de kendisini de hazırlamasını ve onun için önemli bir karar olduğunu, etrafındaki insanların da bunu desteklemesi gerektiğini söylüyoruz. Bağımlılıktaki bilinçaltımız çocuk gibidir aslında. Siz karar verdiğinizde, biri gelip ‘Bak 3 gündür içmiyorsun, ne olacak 1 tane yak!’ dediğinde kişi orada kararlılığını göstermeli. ‘İçmeyeceğim!’ diyebilmeli. Aradan zaman geçtikçe yoklayabiliyor, çünkü günlük hayat devam ediyor, hatırlatıcı şeyler gelebiliyor. O zaman ‘Hayır, hayır kararlıyım, bitti!’ dediği an, o direnci gösterdiği an, bilinçaltı bakıyor ki kararlı… O zaman olayı bitiriyor. Burada kararlılık noktası önemli…”

Sigaraya yönelik bağımlılıktan kurtulmaları için yapılan ilk terapiden sonra zorlanan hastalar da olduğunu belirten Dr. Akçaer, zorlayan nedenin ya da duygunun ne olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını dile getirirken, tekrar gelecekse sigara içmeden gelmesini ve buna göre destek uyguladıklarını ifade etti. Sigara dışında diğer maddelere bağımlılık konusundaki terapiler de farklı ve daha sık bir takip süreci de olabildiğini kaydetti.

Biorezonans, Farklı Hastalıklar İçin de Uygulanabiliyor…

Programda Biorezonans ve bağımlılıktan kurtulmadaki etkileri konusunda oldukça detaylı bilgiler veren Dr. Mutahher Akçaer, Biorezonansın alerjilerde, stres kaynaklı hastalıklar, anksiyete, depresyon ve bağırsak sorunlarında uygulanabildiğini, kabızlıktan tutun iltihabi bağırsak gibi pek çok hastalığa ilişkin uygulama alanları olduğunu da söyledi.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Sohbeti Başlat!
Mesajlarınızı bekliyoruz...
Ostim Radyo Whatsapp Hattı
Merhaba,

Mesajlarınızı bekliyoruz...